Info

Vi er et Rockband, der har base i Aalborg i et øvelokale, Christian selv har bygget. Christian arbejder med IT, Søren er Ingeniør, Simon er afdelingslederleder på et opholdssted og Lars er pædagog. Fælles er viljen, entusiasmen og energien til at ville KEYFA. Vi ved alle, at det kræver hårdt arbejde, masser af tålmodighed og stædighed at komme igennem med sin egen musik. Men det stopper os ikke. Vi går ikke i graven før sidste sværdslag er svunget, den sidste blodsdråbe er piblet ud af banesåret og hjertet har banket sin sidste ottendedel.

 

 --- VI VIL DET HER ---

 

Trommer: Christian Lykholt

Vocal: Simon Nysum

Bas: Søren Vennegaard

Guitar og Komponist/Tekster: Lars Harvej

Info

Hvorfor hedder i KEYFA

KEYFA det udtales "Kifa" og kommer fra old-nordisk og betyder:

"at kæmpe mod et mål trods hård modstand".

Tilbage i 2003 var jeg lige begyndt at komponere musik og havde samlet et band, der spillede mine sange. Vi havde ikke noget navn, men det blev der ændret ved på en halvhed sommerdag. Jeg gik på seminariet og i forbindelse med research på en opgave, stødte jeg på ordet "KEYFA" i et gammelt oldnordisk opslagsværk.

Ordet "keyfa" beskriver kort men meget præcist, den gigantiske udfordring det er, når man prøver at komme frem med sine egne kompositioner.


KEYFA´s historie

KEYFA tog de første spæde skridt tilbage i 2003. Da kom de første sange kom til verden i min lille SU-lejlighed. Tonerne var Kashmir inspireret, mens teksterne kom fra den indre livsrejse, jeg gennemlevede via pædagogstudiet. Her var selvrefleksion en stor del af studiet og det satte mange tanker igang omkring mit liv før, nu og livet generelt.

Bandet KEYFA blev startet op, og fik sangene på repertoiret, men desværre eksisterede det kun i kort tid.

I 2016 begyndte inspirationen at spire frem igen. Jeg skrev nye sange og fik komponeret videre på de gamle. Jeg indrettede et lille mikrostudie og indspillede sangene. I 2018 var sangene blevet klar til, at et nyt KEYFA kunne blive startet op.

Jeg spurgte Christian Lykholt, en dygtig rocktrommeslager med rødder i 90ér rock'en, om at joine bag trommerne, heldigvis sagde han ja. Vi hentede Søren Venngaard ind for med sin store musikalitet at varetage den fire-flængede og tæmme de nedre frekvenser. Simon Nysum fuldendte kvartetten med sin powervocal, der fik KEYFA helt fremme i pappet.

Vi har arbejdet hårdt og sammen har vi skabt en tight Rockmaskine, der er parat til at indtage de danske scener.

Hvorfor har i valgt at synge på dansk

Vi har overvejet nøje, hvordan vores musikalske udtryk skal være, og hvad vi gerne vil fortælle med vores musik. Vi startede ud med engelske tekster på alle sangene bortset fra et enkelt nummer. Men det ene nummer havde tilgengæld en helt anden nærvær og vedkommendhed, som de andre sange ikke havde i samme grad. Ordene alene fortalte ikke historien, oplevede vi. Sprogskiftet gav mindst lige så meget til den samlede fortælling.

Så vi måtte træffe et valg, fordi engelsk med den pondus det har, hænger næsten uløseligt sammen med Rock-musik. Men det danske sprog bragte til gengæld en intensitet i sangene og en ekstra dimension af skrøbelighed. Så spørgsmålet var: "Skulle den enlige danske sang have engelsk tekst, eller var det resten, der skulle have danske tekster og velogmærket ikke oversatte, men helt nye tekster."

Vi valgte det vedkommende og nærværet, som det danske sprog tilførte musikken. Fordi det faldt bedst i tråd med hvilke stemninger, følelser og refleksioner, vi med vores musik, gerne vil dele med lytteren.

Tel: 41602397

E-mail: info@KEYFA.dk